Nezapeká, nepreháňa...

Trpíš tráviacimi ťažkosťami pri užívaní nehémového železa? Pozri sa na zloženie produktu, ktorý užívaš. Choď do lekárne a vypýtaj si prírodné hémové železo. Je dostupné v Globifer® forte. Nájdeš ho v každej dobrej lekárni.

VIAC INFORMÁCIÍ
Na rýchlosti záleží

Nebaví ťa niekoľko mesiacov užívať nehémové anorganické železo s obsahom solí železa, aby si dosiahla aspoň nejaké zlepšenie krvného obrazu? Vyskúšaj Globifer® forte s prírodným hémovým železom, vyvinutým vo Švédsku, ktorý ti doplní hladinu železa efektívnejšie a ty budeš rýchlejšie fit.

Viac o hémovom železe
Jedzte, čo máte radi

Nemôžeš si dať kvôli užívaniu produktov s nehémovým železom napríklad kávu s mliekom? Nahraď ho prírodným hémovým železom v Globifer® forte, ktorý sa bezproblémovo vstrebáva bez ovplyvnenia nápojmi a stravou.

V čom je Globifer® forte iný

Vaše skúsenosti

Čítajte ďalej

Výhody a info

Čítajte ďalej

Názor odborníka

Čítajte ďalej

Výhodné ceny

Čítajte ďalej

Prečo si vybrať na doplnenie železa GlobiFer® forte?

Prírodné železo sa ľahko vstrebáva. Zápchy, kŕče či hnačky sú minulosťou.

Prírodné železo sa ľahko vstrebáva.  Zápchy, kŕče či hnačky sú minulosťou.

Rýchlejšie fit! Efektívne vstrebávanie železa z GlobiFer® forte skráti dobu jeho užívania.

Rýchlejšie fit! Efektívne vstrebávanie železa z GlobiFer® forte skráti dobu jeho užívania.

Dajte si kávu, čaj, mlieko alebo kakao. Jedzte zeleninu aj vločky. Vstrebávanie železa z GlobiFer® forte to neovplyvní.

Dajte si kávu, čaj, mlieko alebo kakao. Jedzte zeleninu aj vločky.  Vstrebávanie železa z GlobiFer® forte to neovplyvní.

Prírodným železom sa nepredávkujete a môžete ho kombinovať s liekmi.

Prírodným železom sa nepredávkujete a môžete ho kombinovať s liekmi.

Stravovanie bez obmedzení, fungujúca látková premena, žiadne tráviace ťažkosti.

Stravovanie bez obmedzení, fungujúca látková premena, žiadne tráviace ťažkosti.

GlobiFer® forte vyvinuli vo Švédsku a obsahuje jedinečné prírodné hémové železo.

GlobiFer® forte vyvinuli vo Švédsku a obsahuje jedinečné prírodné hémové železo.

GlobiFer® forte obsahuje prírodné hémové železo. Aké sú jeho výhody?

Miera vstrebávania železa

25-40 % Až 40 % prijatého HÉMOVÉHO ŽELEZA sa vstrebáva. Zvyšných 60 % sa nevstrebe. Hémové železo je prírodné a preto nevstrebaná časť môže len raritne spôsobiť tráviace ťažkosti.
2-5 % Len 5 % prijatého NEHÉMOVÉHO ŽELEZA sa vstrebáva. Zvyšných 95 % sa nevstrebe. Ak je v produkte na doplnenie železa len nehémové železo, ide o neprirodzenú formu, takže nevstrebané železo môže spôsobiť tráviace ťažkosti.
Viac informácií

Miera výskytu problémov s trávením

2-5 % Raritne, iba 2 ľudia zo 100 mávajú problémy s trávením HÉMOVÉHO ŽELEZA.
20-40 % Až 40 ľudí zo 100 máva problémy pri trávení NEHÉMOVÉHO ŽELEZA.
Viac informácií

Bezproblémové trávenie

Pri dopĺňaní železa už NEMUSÍTE trpieť tráviacimi ťažkosťami. Tie sú spôsobené tým, že produkty s obsahom len nehémového železa sa vstrebávajú v priemere len do úrovne 5 %, v prvej krátkej časti tenkého čreva, t.j. v dvanástniku.1,2 Zvyšných 95 % nehémového železa (umelé soli železa), či už vo forme tabliet alebo kvapiek, sa nevstrebe a putuje ďalej tenkým črevom do hrubého čreva. Vzhľadom na to, že účinnosť vstrebávania je taká nízka, musí byť dávkovanie týchto nehémových solí vysoké, často až 200-300 mg anorganického železa denne. Soľ železa pôsobí v čreve ako cudzorodá látka a vyvoláva v ňom zápal, čo sa často prejavuje zápchou, kŕčmi a niekedy hnačkou. Pokiaľ vám nehémové železo dlhodobo (chronicky) spôsobuje zápal, môže byť spúšťačom vzniku rakoviny hrubého čreva.3
Našťastie vývoj sa nezastavil a švédski vedci vyvinuli produkt na dopĺňanie železa BEZ TRÁVIACICH ŤAŽKOSTÍ. Pri vývoji Globifer forte chceli zvýšiť úroveň vstrebávania železa z tablety, čo umožní výrazne znížiť dávky železa pri zachovaní účinnosti. Preto v Globifer® forte použili HÉMOVÉ ŽELEZO z prírodných zdrojov a tým výrazne znížili potrebné dávky železa, iba na 18-36 mg denne. V čom je rozdiel? Prírodné hémové železo sa do tela vstrebáva svojou osobitou cestou, čo zaručuje jeho 5-7 násobne vyššiu mieru vstrebávania a z toho plynúce výhody vo forme rýchlejšieho návratu hodnôt železa do normálu, a tým kratšie užívanie produktu bez tráviacich ťažkostí.1,2 Vyskúšajte si pocit bezproblémového trávenia, kým si dopĺňate železo. S Globifer® forte to pôjde rýchlejšie a navyše bez zápchy, kŕčov a hnačiek. Dokonca pritom môžete pokojne piť kávu, čaj, mlieko alebo jesť zeleninu a vlákninu!

„To, čo vytvorila príroda, je vždy lepšie ako to, čo bolo vytvorené umelo.“
Marcus Tulius Cicero

1. C. Cao, C. E. Thomas, K. L. Insogna, and K. O. O’Brien, “Duodenal absorption and tissue utilization of dietary heme and nonheme iron differ in rats,” J. Nutr., vol. 144, no. 11, pp. 1710–1717, Nov. 2014.
2. Z. K. Roughead and J. R. Hunt, “Adaptation in iron absorption: iron supplementation reduces nonheme-iron but not heme-iron absorption from food,” Am. J. Clin. Nutr., vol. 72, no. 4, pp. 982–989, Jan. 2000.
3. S. Radulescu et al., “Luminal iron levels govern intestinal tumorigenesis after Apc loss in vivo,” Cell Rep., vol. 2, no. 2, pp. 270–282, Aug. 2012.

Viac o prírodnom železe